Maarheeze

In Maarheeze is het fantastisch wonen. Maarheeze combineert de kleinschaligheid van een Brabants dorp met de nabijheid van alle denkbare stedelijke voorzieningen van Weert en Eindhoven. Veel inwoners van Maarheeze zijn werkzaam in de krachtige regio Eindhoven en hebben vanwege de gunstige demografische ligging ten opzichte van de A2 gekozen voor dit dorp. Maarheeze is een rustig, groen dorp; ruim van opzet en omgeven door natuurgebieden. Het dorp beschikt over ruim voldoende voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport, recreatie, cultuur, openbaar vervoer en zorg. Daarnaast heeft Maarheeze een ruim winkelaanbod en een rijk verenigingsleven.

Het dorp Maarheeze telt 5.260 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Cranendonck. Cranendonck is een gemeente met meerdere kernen in het landelijk gebied, gelegen aan de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert. De gemeente Cranendonck is op 1 januari 1997 ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten Budel en Maarheeze (excl. Sterksel). De kernen Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk behoren nu tot de gemeente Cranendonck. De zes dorpskernen hebben elk hun eigen gezicht. De typisch oude dorpsgezichten sluiten naadloos aan op moderne woonwijken.

Een eigentijdse infrastructuur leidt naar natuurgebieden waar zich zowel stiltegebieden als recreatievoorzieningen bevinden. Klantvriendelijke ondernemers bieden een winkelbestand van hoog niveau in een echt “dorps” klimaat. Hoewel Maarheeze een typisch Brabantse gemeente kan worden genoemd, zorgen het forensisch karakter en de ligging nabij Limburg en België voor een open, hartelijke gemeente waar eenieder zich graag vestigt.